Детски и спортни площадки

Проектиране на детски площадки, спортни терени и площадки, фитнес на открито и стрийт фитнес

Проекти за детска площадка

Съвременните детски площадки са от голямо значение за оптималното физическо и психологическо развитие на подрастващите. Поради тази причина ние проектираме тематични детски площадки, които да развиват въображението на децата. Различните съоръжения за игра, които подбираме, винаги са съобразени с възрастта на ползвателите и предоставят голям набор от игри и занимания, които да развиват групи или отделни части на опорно двигателния апарат на децата и различни аспекти от личността.

Цени от 1,50 лв на м²

получете индивидуална оферта за проект на детска площадка или спортен терен според вашите нужди

направи запитване

Проект за изграждане на детска площадка

Работен проект за детска площадка


Детските площадки и съоръжения се изпълняват с ярки цветове, за да бъде стимулирано и детското зрение и въображение. На детската площадка децата придобиват самочувствието, че могат да се справят сами. Учат се да общуват с връстниците си и да правят избор с какво им се играе най-напред. Това се случва в контролирана среда, където вероятността да се наранят е сведена до минимум. Използваните от нас при проектирането съоръжения и настилки са изцяло съобразени с нормативни изисквания на Наредба №1 от 12.01.2009 год. и също така отговарят на българските стандарти за качество. Проектът на детска площадка се изпълнява в работна фаза и задължително включва спецификация на заложените съоръжения, зони за безопасно падане, трасировъчен чертеж и детайл на настилката. При проектирането първо се започва с предпроектни проучвания. Тук се интересуваме от местоположението на терена, от релефа и състоянието му. Взема се под внимание предполагаемата или целевата възраст на децата които ще я използват, начинът по който се очаква да достигат до площадката, дали ще бъдат придружавани от някои възрастен и т.н. Едва след набавянето на цялата налична информация е възможно и проектирането на детска площадка, която да отговаря на техните нужди.


Проекти за спортни терени и площадки

Голямата част от хората водят заседял начин на живот. Качват се в колите си вместо да вървят, работят цял ден седнали на компютъра, а вечерите си прекарват на дивана пред телевизора. Повечето хора имат желание да спортуват, но просто в близост до жилищата им няма къде. Това обуславя голямата нужда от спортни площадки. Най-популярни за момента са футболните и баскетболни игрища. Все по-голяма популярност набират тенис кортовете, волейболните терени както и всякакви комбинирани за няколко спорта игрища, в това число хандбални и ръгби игрища и терени за бадминтон


Проекти за фитнес на открито

Фитнесът заема голяма част от живота на спортуващия човек. Ето защо все по-популярни стават фитнесите на открито. Те са едно чудесно решение тъй като се пести от клубни карти, пък и какво по-приятно от една тренировка на открито. Поради леките си натоварвания голяма част от тези уреди са идеални за хора в напреднала възраст, които имат нужда от раздвижване. Също така много производители са разработили и фитнес уреди специално за деца.


Проекти за стрийт фитнес

Някои хора го смятат за демоде, но по-голяма част от хората (предимно мъже) оценят старата класика. Тренировката на лостове, успоредки и други е много натоварваща и от нея не се възползват само състезатели по спортна гимнастика, но и много други млади хора за които е важно здравето и добрата физическа форма.


Вижте какво още предлагаме: